MS Amlin Insurance SE (MS AISE) kondigt vandaag de benoeming aan van Herbert Baeten als Chief Underwriting Officer (CUO) voor de divisies Property and Casualty (P&C), onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties. Deze benoeming volgt op de beslissing van Rudy Benmeridja om eind 2020 met pensioen te gaan.

Herbert zal de CUO-rol van P&C opnemen vanaf 1 februari en zal rapporteren aan Ludovic Sénécaut, CEO van MS AISE. De functie van Country Manager voor België wordt ad interim opgenomen door Véronique Perottino vanaf 1 januari, in parallel met haar functie van Country Manager voor Frankrijk.

Herbert brengt meer dan twintig jaar ervaring in de verzekeringsindustrie mee naar MS AISE. Tot voor kort was hij werkzaam bij Aon als Chief Broking Officer en Managing Director voor Specialty Lines voor België en Luxemburg. Hij werkte eerder bij Ethias Insurance, AIG en Zurich Insurance, waar hij een aantal brede en vooraanstaande functies bekleedde, waaronder Head of Specialty EMEA en CUO voor Frankrijk.

Ludovic Sénécaut, CEO van MS AISE, zei: “Ik ben verheugd Herbert te verwelkomen bij MS AISE als Chief Underwriting Officer voor Property and Casualty. Zijn verzekeringsexpertise gecombineerd met zijn ervaring en marktkennis zal van cruciaal belang zijn voor de uitvoering van ons nieuwe strategisch plan ‘MS AISE 2025: Advancing together’. Ik ben ervan overtuigd dat hij een waardevolle aanvulling zal zijn op het managementteam van MS AISE.

En ik wil deze gelegenheid aangrijpen om Rudy hartelijk te bedanken voor de bijdrage en het leiderschap dat hij heeft getoond gedurende zijn tijd bij MS Amlin."


Perscontact :

Marijke Van den Brande
Marketing Communications Business Partner, België
Tel : +32 (0)4 78 79 28 19
Marijke.vandenbrande@msamlin.com

Over MS Amlin

MS Amlin is een toonaangevende wereldwijde verzekeraar en herverzekeraar, onderdeel van de wereldwijde top-10 verzekeringsgroep MS&AD, met drie belangrijke juridische entiteiten die actief zijn in de markten van Lloyd's, Continentaal Europa en Bermuda. Met een historie van 300 jaar en circa 1.800 mensen op ruim 20 locaties wereldwijd, bieden wij kwalitatieve dienstverlening voor bedrijven die met de meest complexe en veeleisende risico's worden geconfronteerd. Onze rol plaatst ons in de voorhoede van de Property & Casualty-, Marine- en Herverzekeringsmarkten.

We zijn experts in underwriting, met zowel technische bekwaamheid als diepgaande kennis van de gebieden die we verzekeren. Onze claimservice heeft tot doel het referentiepunt in de branche te worden voor kwaliteit, met efficiënt, eerlijk en tijdig claimbeheer.