Grote uitdagingen voor fleetmanagers door coronapandemie, extreem weer en hoge olieprijzen


31 mei 2022

Wagenparkbeheerders worden de komende tijd geconfronteerd met extra uitdagingen in fleetmanagement en schadepreventie. Door achterstallig onderhoud na de coronapandemie waarin een deel van de auto’s in wagenparken maandenlang stil stond, sterk wisselende weersomstandigheden en stijgende olieprijzen, is de kans op verhoogde kosten groot. Dat voorspelt MS Amlin voor de komende maanden.

Alleen door deskundige risicopreventie, kunnen wagenparkbeheerders de uiteenlopende voorjaarsrisico’s beperken en potentiële vlootschade en bedrijfsrisico’s vermijden. In samenwerking met Hello Mobility biedt MS Amlin fleetmanagers datagedreven preventieondersteuning. 
 

Belangrijkste voorjaarsrisico’s   

Het voorjaar kan voor wagenparkbeheerders een uitdagend seizoen zijn vanwege de weerswisselingen die dit jaargetijde kenmerken. Zware hagel en/of regen zorgen steeds vaker voor gevaarlijke verkeerssituaties met alle gevolgen van dien. Daarnaast kampen wij nog met de naweeën van Covid-19. De pandemie zorgde voor een sterke vermindering in de leveringen met als gevolg een lagere vlootvoorraad, een chiptekort en arbeids- en transportproblemen. 

Lineup of new fuel efficient compact cars in dealership's parking lot, narrow depth of field.

Ook de wereldwijde geopolitieke gebeurtenissen, die leiden tot een aanzienlijke stijging van de gas- en olieprijzen, hebben gevolgen voor de kostenplanning. Daarnaast zien wij een risico in achterstallig onderhoud als gevolg van de coronapandemie dat nog weggewerkt dient te worden.
 

Impact op wagenparkbeheerders 

De snel veranderende automobielmarkt in de richting van duurzamere, elektrische voertuigen, die sterk afhankelijk zijn van moderne technologie, verandert ook de verantwoordelijkheden van wagenparkbeheerders. Hun rol wordt naast het management verruimd met training, innovatieve technologie en risicopreventie. Wagenparkbeheerders moeten zich daarom voorbereiden op de toekomst. De focus komt hier nog meer te liggen op het welzijn van bestuurders, veiligheid en de training in het gebruik van elektrische voertuigen. 

Sinds 2021 biedt MS Amlin samen met het label Hello Mobility preventieondersteuning aan fleetmanagers. Erwin van Tol, Lead Underwriter Fleet bij MS Amlin: “Samen met Hello Mobility, kunnen we de resultaten van wagenparken verbeteren en Nederland veiliger maken op de weg. Met onze tools en ondersteuning houden wij risico’s verzekerbaar. En klanten kunnen vrijwel altijd kostenbesparingen realiseren en de risico’s op hogere kosten flink beperken.”
 

Minder schade door datagedreven coaching

Met uitgebreide analyses, chauffeurslezingen, gesprekken met planners, wagenparkbeheerders en Human Resources creëert MS Amlin in samenwerking met Hello Mobility een hogere mate van bewustwording bij de klant. Zo realiseert het bedrijf een aantoonbare daling in het aantal schades én ongelukken. “Tom Rodenburg, medeoprichter en coach bij Hello Mobility: “Met datagedreven coaching streven we niet alleen naar een veiliger, maar ook een schoner en efficiënter wagenpark. Een aanpak die ook nog eens duurzaam is.”

MS Amlin biedt maatwerkoplossingen voor wagenparkbeheerders. Ook bieden wij samen met Hello Mobility de mogelijkheid tot ondersteuning bij wagenparkbeheer mede door gebruikmaking van nieuwe technologie. Hiermee zorgen wij samen voor meer veiligheid op de Nederlandse wegen.
 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over onze Wagenparkenverzekering en contactpersonen. Lees ook het artikel 'MS Amlin gaat voor wagenparkpreventie samenwerken met Hello Mobility'.


 

Perscontact
Gioia de Graaf
Marketing Communications Business Partner
T +31 20 503 1513
E Gioia.deGraaf@msamlin.com

 

Over MS Amlin
MS Amlin is een toonaangevende verzekeraar en herverzekeraar en maakt onderdeel uit van de wereldwijde top-10 Japanse verzekeringsgroep MS&AD. Met 3 juridische entiteiten en circa 1.800 medewerkers op meer dan 20 locaties wereldwijd biedt MS Amlin kwalitatieve dienstverlening aan bedrijven op het gebied van Brand, Aansprakelijkheid, Transport, Motorrijtuigen en Technische verzekeringen.