MS Amlin benoemt nieuwe Head of Risk Engineering

 

24 november 2020

Verzekeraar MS Amlin stelt Pierre-Edouard de la Roncière aan als Head of Risk Engineering voor Europa.

Pierre-Edouard de la Roncière start zijn nieuwe functie op 1 januari 2021. Hiermee volgt hij Stefaan Thibaut op die met pensioen gaat. Pierre-Edouard wordt verantwoordelijk voor de afdeling Risk Engineering van MS Amlin Insurance SE (MS AISE). Dit team bestaat uit elf Risk Engineers verspreid over de Belgische, Franse en Nederlandse activiteiten van het bedrijf. 

Pierre-Edouard de la Roncière, afgestudeerd aan de École Polytechnique en de École Nationale Supérieure de Techniques Avancées, begon zijn carrière in 2006 als projectmanager voor breedband en lokale overheden binnen de Telecoms Regulatory Authority (ARCEP). In 2008 zette hij zijn loopbaan voort bij SPIE, waar hij vanaf 2010 hoofd werd van het IDF-bureau voor nucleaire ontmanteling. In 2013 trad hij toe tot Eurofins om het laboratorium asbestanalyse te leiden. Sinds 2014 was hij een industriële en commerciële risico-expert gespecialiseerd in cyberrisico's bij Naudet.

Pierre-Edouard, gevestigd in Parijs, rapporteert aan Rudy Benmeridja, Chief Underwriting Officer, die verklaart: “We zijn verheugd dat Pierre-Edouard ons MS Amlin-team komt versterken. Ik ben ervan overtuigd dat zijn ervaring in industrieel risicobeheer, expertise en claims-analyse in verschillende sectoren een sterke meerwaarde zullen zijn voor onze dienstverlening."

Perscontact
Marketing Communications Business Partner – Nederland
Gioia de Graaf
T +31 (0)20 503 15 13
Gioia.deGraaf@msamlin.comOver MS Amlin
MS Amlin is een toonaangevende verzekeraar en herverzekeraar, en onderdeel van de wereldwijde top-10 verzekeringsgroep MS&AD. Met een historie van 300 jaar en meer dan 1.800 mensen op ruim 20 locaties wereldwijd, bieden wij continuïteit voor bedrijven met de meest complexe en veeleisende risico’s op het gebied van Property, Casualty, Marine en Herverzekering.