MS Amlin biedt Nederlandse garagebedrijven zekerheid en continuïteit

 

12 juli 2022

Gerard Woldendorp is expert op het gebied van het verzekeren van garagebedrijven. Hij heeft ruim 22 jaar ervaring in de nichemarkt garageverzekeringen. Vijf jaar geleden werd Gerard door verzekeraar MS Amlin in Amstelveen gevraagd om als Specialist Underwriter Garage aan de slag te gaan. In 2019 ontwikkelde hij daar de MS Amlin garagepropositie voor de Nederlandse mobiliteitsbranche. Gerard weet daarom precies hoe deze in elkaar steekt. 
 

Risico’s in de Nederlandse mobiliteitsbranche

Nederland telt ruim 40.000 garage- en aanverwante bedrijven, die met uiteenlopende risico’s worden geconfronteerd. “De nichemarkt garage kent een grote diversiteit aan type bedrijven en ook lopen de dagelijkse werkzaamheden binnen deze bedrijven erg uiteen”, aldus Gerard Woldendorp. 

Dit maakt dat de risico’s waar deze bedrijven mee worden geconfronteerd ook zeer divers zijn. Denk daarbij aan brand, maar ook aan het maken van een fout tijdens reparatie of onderhoud, een proefrit en schade als gevolg van diefstal, inbraak en vandalisme op buitenterreinen. 

Relatief nieuwe risico’s die wel steeds vaker voorkomen, zijn extreem weer en natuurlijk de elektrische voertuigen met alle complexiteit die daarbij komt kijken. Dat maakt de nichemarkt garage zo complex en moeilijk verzekerbaar.

                      Gerard Woldendorp, Specialist Underwriter Garage: "Wij bieden                                        garagebedrijven zekerheid en continuïteit.”


Grote impact

Deze uiteenlopende risico’s kunnen grote invloed hebben op het resultaat en zelfs op de continuïteit van garagebedrijven.

Door klimaatverandering worden weersomstandigheden overal ter wereld steeds extremer. Alhoewel hagel- en stormschades in Nederland nog altijd niet heel frequent voorkomen, kan de impact groot zijn en kunnen schadeclaims enorm oplopen.

Daarnaast zijn diefstal van motorrijtuigen en onderdelen, inbraak en vandalisme veelvoorkomende risico’s. Deze kunnen zowel binnen als buiten de gebouwen van het garagebedrijf plaatsvinden. Dit kan leiden tot het niet (op tijd) leveren van motorrijtuigen, herstelkosten, reputatieschade en bijkomende kosten, zoals die van vervangend vervoer en tijdsverlies.

Motorrijtuigen vergen onderhoud en reparatie. Het kan echter voorkomen dat de reparatie van een schade of ander gebrek aan het motorrijtuig niet correct wordt uitgevoerd. Zeker met de toenemende elektronica in motorrijtuigen en daarmee de complexiteit, neemt dit risico toe. 

En dan brand, misschien wel de grootste bedreiging voor een garagebedrijf. Brand kan bijvoorbeeld ontstaan door slecht onderhouden elektrische installaties. Met de opkomst van elektrische voertuigen (EV) worden garagebedrijven ook met nieuwe risico’s geconfronteerd, zoals spontane ontbranding van accu’s. Een brand in de accu van elektrische auto’s is moeilijk te stoppen. Hierdoor is niet alleen het risico op totaalverlies van het motorrijtuig aanwezig, het kan ook tot grote schade leiden als een brand bij een niet adequate reactie overslaat op andere auto’s of zelfs het bedrijfspand.

Deze risico’s vereisen specifieke deskundigheid bij verzekeraars volgens Gerard Woldendorp. “Bij MS Amlin hebben wij deze deskundigheid”.
 

Expertise, Flexibiliteit, Innovatie en Risicopreventie

MS Amlin is een toonaangevende verzekeraar en herverzekeraar en maakt onderdeel uit van de wereldwijde top-10 Japanse verzekeringsgroep MS&AD. De verzekeraar biedt kwalitatieve dienstverlening aan bedrijven op het gebied van Brand, Aansprakelijkheid, Transport, Motorrijtuigen en Technische verzekeringen. 

In combinatie met de kennis van garagespecialist Gerard Woldendorp biedt MS Amlin een onderscheidende propositie van hoge kwaliteit op het gebied van garageverzekeringen. Hierbij vormen Expertise, Flexibiliteit, Innovatie en Risicopreventie de kern.

Expertise                      

Wij zijn de experts op het gebied van garageverzekeringen en bieden een op maat gesneden verzekeringspakket aan, dat alle belangrijke dekkingen bevat. Wij werken samen met garagebedrijven, die net als wij experts zijn binnen hun vakgebied.”

Flexibiliteit                    

MS Amlin heeft niet alleen de expertise in huis, de verzekeraar biedt ook andere voordelen. MS Amlin is flexibel in haar aanpak. Gerard vervolgt: “Wij stellen de verzekeringsbehoeften van onze klanten centraal. Zo kunnen klanten, naast het basisproduct, kiezen voor aanvullende dekkingen en de hoogte van het eigen risico.  Verder denken wij graag mee in het zoeken naar oplossingen om zaken te kunnen verzekeren. Of nog beter, om schade te voorkomen. Wij zijn flexibel in het meedenken in preventie- en verzekeringsoplossingen.” 

Innovatie                                                                                  

MS Amlin gaat innovatie zeker niet uit de weg. Integendeel, terwijl steeds meer Nederlandse verzekeraars de garageverzekering uit hun portefeuille halen vanwege de complexe en uiteenlopende risico’s, zoekt MS Amlin juist naar innovatieve manieren om garages en aanverwante bedrijven te helpen. “Wij verbeteren onze producten continue en staan open voor overleg over nieuwe risico's en productverbeteringen” aldus de garageverzekeringsspecialist.

Een mooi voorbeeld, MS Amlin heeft samen met een partner een hagelnetoplossing voor garagebedrijven, om de schade van extreem weer te beperken. Hoewel dit soort schades zich nog niet heel frequent voordoen, komen hagel- en stormschades door de klimaatverandering wel steeds vaker voor. De impact is enorm, omdat hierdoor omvangrijke schadeclaims kunnen ontstaan. “Het gebruik van hagelnetten kan veel schade aan motorrijtuigen voorkomen. Wij zijn pioniers in Nederland wat de hagelnetoplossing betreft.” legt Gerard Woldendorp met veel enthousiasme uit.

Risicopreventie                                  

“Risicopreventie is de basis van onze garageverzekering. Wij begrijpen wat de risico’s zijn en zoeken samen met onze klanten naar de beste oplossing om deze risico’s te beperken. Door vooraf preventief mee te denken met je klant, voorkom je achteraf ongewenste financiële tegenvallers. Want meer zien is minder risico, samen zijn wij het risico de baas. Met onze aanpak op het gebied van preventie bieden wij garagebedrijven zekerheid en continuïteit” aldus Woldendorp.
 

Focus op Preventie                                                                            

Juist die focus op preventie is wat de MS Amlin Garageverzekering zo aantrekkelijk maakt. Woldendorp licht toe: “Wat ik mooi vind aan mijn werk is dat je met het afsluiten van een verzekering kan voorkomen dat bedrijven door grote calamiteiten hun activiteiten niet meer kunnen voortzetten.”

Met de MS Amlin Garageverzekering bieden wij onze klanten zekerheid en continuïteit. Zo kunnen zij zich focussen op waar ze goed in zijn: het succesvol runnen van een garagebedrijf.  
 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de MS Amlin Garageverzekering en contactpersonen.

 

 

 

Perscontact
Gioia de Graaf
Marketing Communications Business Partner
T +31 20 503 1513
E Gioia.deGraaf@msamlin.com

 

Over MS Amlin
MS Amlin is een toonaangevende verzekeraar en herverzekeraar en maakt onderdeel uit van de wereldwijde top-10 Japanse verzekeringsgroep MS&AD. Met 3 juridische entiteiten en circa 1.800 medewerkers op meer dan 20 locaties wereldwijd biedt MS Amlin kwalitatieve dienstverlening aan bedrijven op het gebied van Brand, Aansprakelijkheid, Transport, Motorrijtuigen en Technische verzekeringen.