MS Amlin deelt kennis via VNAB Introductiecursus Coassurantie 
Aansprakelijkheid


22 maart 2022

Als founding partner van de VNAB verzorgde MS Amlin op 8 maart een interactieve workshop als onderdeel van de VNAB Introductiecursus Coassurantie Aansprakelijkheid. Sinds 2016 organiseert de VNAB een jaarlijkse Introductiecursus Coassurantie voor de branches Brand, Transport en Aansprakelijkheid. Deze cursus is voor jonge, startende mensen met maximaal 3 jaar werkervaring in de verzekeringsbranche. De deelnemers zijn werkzaam bij verzekeraars, makelaars, experts en advocaten. 


Doel van de Introductiecursus Coassurantie

Het doel van de Introductiecursus Coassurantie is om de deelnemers een goed beeld te geven van de coassurantiemarkt en haar belangrijkste spelers. Dit gebeurt via 7 inhoudelijke sessies verspreid over circa 5 maanden en wordt afgesloten met een bijeenkomst. De inleidende bijeenkomst wordt verzorgd door de VNAB en Lloyd’s. Daarna maken de deelnemers achtereenvolgens kennis met de makelaar, de verzekeraar, de herverzekeraar, de expert, de advocaat en de insurance manager.

Op 8 maart nam MS Amlin deel met een interactieve workshop Aansprakelijkheid

Als founding partner van de VNAB doet MS Amlin actief mee aan deze Introductiecursus. Op 8 maart verzorgden onze Casualty Underwriting en Claims collega’s Marc Bosma (Lead Underwriter Casualty), Remco van Zuijlen (Specialist Underwriter Professional Liability), Aldert Kwak (Manager Claims) en Mariëlle Plomp (Claims Handler Specialist) een interactieve workshop Aansprakelijkheid bij het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum in Rotterdam. Aan de hand van een concrete casus met praktijkvoorbeelden lichtten zij de rol van de verzekeraar toe in de coassurantiewereld en aansprakelijkheid. Welke informatie hebben wij nodig bij het accepteren van risico’s? Hoe pakken wij dat aan? Welke informatie gebruiken wij nog meer? Wat is onze rol bij een schade? 

Remco van Zuijlen: “Ik vond het erg leuk om met deze enthousiaste, jonge groep branchegenoten aan de slag te gaan. Fijn om dit weer fysiek te kunnen doen, dat komt de interactie ten goede.”

De deelnemers waren afkomstig van verzekeraars, assurantiemakelaars, expertisebureaus en advocatenkantoren. Bij het bespreken van de casus kwam hierdoor een brede feedback. Lees hieronder de feedback van een aantal deelnemers.

“Het was een leerzame dag! In mijn rol ben ik veel bezig met claims, dus ik vond het leuk om te zien hoe zo’n polis nu eigenlijk tot stand komt en wat daarvoor relevant is. Jullie vieren hebben een helder beeld gegeven van wat belangrijk is bij het verzekeren van bepaalde risico’s, maar ook bij het behandelen van schades. Dank voor de leuke dag!”
Marlous Horstman - Advocaat Verzekeringsrecht & Aansprakelijkheid (JPR Advocaten)

”Was een geweldige sessie! Alles is veel duidelijker geworden. Bedankt!”
Alparslan Kizilaslan - Expert Claims & Recovery (EMN)

“Ik vond het een erg leerzame middag. Door te luisteren naar de verschillende praktijkvoorbeelden hebben wij op een informele manier kennis kunnen maken met deze verzekeringsmaatschappij. Met veel plezier heb ik hieraan deelgenomen, waarvoor dank!"
Annevi Etienne - Advocaat (Van Traa Advocaten)

“Ik vond dinsdag een leerzame en interessante dag. Vanuit de casus werd je meegenomen in de beoordeling van het risico vanuit het perspectief van de verzekeraar. Dit leverde interessante inzichten op. Daarnaast was het tevens een mooi moment om kennis te maken met mede “starters” binnen de branche en kon je gemakkelijk je netwerk verder uitbreiden."
Jeremy Bakker – Junior Specialist Non-Marine (Howden Insurance Brokers Nederland)
 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over onze aansprakelijkheidsverzekeringen en uw contactpersonen.

 

 

Over MS Amlin
MS Amlin is een toonaangevende verzekeraar en herverzekeraar, onderdeel van de wereldwijde top-10 verzekeringsgroep MS&AD, met drie belangrijke juridische entiteiten actief in de markten van Lloyd's, Continentaal Europa en Bermuda. Met een historie van 300 jaar en meer dan 1.800 mensen op ruim 20 locaties wereldwijd, bieden wij kwalitatieve dienstverlening aan bedrijven met de meest complexe en veeleisende risico’s op het gebied van Property, Casualty, Marine en Herverzekering.