MS Amlin over datagedreven schadepreventie


18 november 2022

Sinds 2021 werkt MS Amlin samen met Hello Mobility om wagenparkmanagers te helpen met datagedreven preventie oplossingen. Erwin van Tol, Lead Underwriter Fleet bij MS Amlin, legt uit welke kansen dit biedt voor zijn klanten. 

 

Meer veiligheid, meer duurzaamheid en lagere kosten

Van Tol legt uit: “Rond de 40% van de kosten van een wagenpark hangen samen met rijgedrag van bestuurders. Met de technologie van Hello Mobility zijn onze klanten in staat om rijgedrag inzichtelijk te maken en in de juiste context te plaatsen. Zo weet je waar je bij kunt sturen vóórdat er schade wordt gereden. Naast inzicht biedt Hello Mobility ook oplossingen. Hierbij kan je denken aan het opleiden van fleet- of hubmanagers, het leveren van interne campagnes rondom duurzaam en verantwoord rijden, campagnes rondom kwetsbare verkeersdeelnemers of het (digitaal) trainen van bestuurders”.

App voor de chauffeurs

Van Tol vervolgt: “De fleetmanager heeft via een dashboard inzicht in de wagenparkprestaties en ontvangt wekelijks een bericht met wat gaat goed, wat is er bereikt en welke zaken zijn nog voor verdere verbetering vatbaar. De chauffeurs kunnen hiervoor gebruik maken van de app. Zij zien hierin hoe zij scoren ten opzichte van collega’s, waar men goed scoort én waar men mogelijk kan verbeteren. Via korte videotrainingen in de app leer je hoe je de eigen score op specifieke onderwerpen verder kunt verbeteren”.Klanten helpen met data

“Naast het assisteren van onze klanten bij het verkrijgen van inzicht, helpen we hen met het op de juiste wijze implementeren van deze data en het omzetten van deze data in doelgerichte acties. Het mooie is dat de Hello Mobility coaches bij veel bedrijven over de vloer komen en exact weten wat wél wel en wat niet werkt én welke acties nodig zijn om een veilig en verantwoord rijden beleid binnen een onderneming succesvol te maken”. 

 

Wagenparkresultaten verbeteren en het verkeer veiliger en duurzamer maken

Volgens Van Tol past de samenwerking met Hello Mobility goed bij de filosofie van MS Amlin om verkeersdeelname veiliger en duurzamer te maken. Verkeersdeelname is het meest risicovolle gedeelte van een werkdag. Door rijgedrag data uit voertuigen in te lezen, te verrijken en in context te plaatsen leveren wij onze klanten inzichten met het doel de verkeersveiligheid te vergroten. Op deze manier houden wij risico’s betaalbaar en verzekerbaar. 
Over MS Amlin
MS Amlin is een toonaangevende verzekeraar en herverzekeraar en maakt onderdeel uit van de wereldwijde top-10 Japanse verzekeringsgroep MS&AD. Met 3 juridische entiteiten en circa 1.800 medewerkers op meer dan 20 locaties wereldwijd biedt MS Amlin kwalitatieve dienstverlening aan bedrijven op het gebied van Brand, Aansprakelijkheid, Transport, Motorrijtuigen en Technische verzekeringen.

Over Hello Mobility

Hello Mobility biedt een schadepreventie oplossing, onder meer voor bedrijven in transport, logistiek, personenvervoer en last mile delivery. Hello Mobility maakt rijgedrag inzichtelijk, plaatst deze in context en de coach van Hello Mobility helpt vervolgens deze data om te zetten in doelgerichte acties. Hello Mobility helpt haar klanten met schadepreventie, risk management, verlaging van kosten en Co2-uitstoot.