Bedrijfsrisico’s beheersbaar houden met Risk Engineering


4 mei 2022

Geen bedrijf is gelijk en zelfs vestigingen verschillen onderling. Dit betekent dat de risico’s voor elk bedrijf of vestiging ook anders zijn. 

Voorkomen is beter dan genezen

Om bedrijfsrisico’s in kaart te brengen heeft MS Amlin een eigen team van Risk Engineers. Dit team helpt onze klanten om al hun bedrijfsrisico’s goed in te schatten. Zo kan
MS Amlin voor u een polis op maat maken, samen met uw makelaar. Bovendien geven onze Risk Engineers u inzicht in de risico’s die uw bedrijf loopt.

Daarbij doen onze Risk Engineers meer dan alleen die risico’s in kaart brengen. Zij helpen ook deze risico’s te verkleinen en te beheersen. Hierdoor wordt de kans op schade verminderd en de bedrijfscontinuïteit verbeterd. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Voorkomen is beter dan genezen, vinden wij bij MS Amlin. 

Hoe gaat Risk Engineering in zijn werk?

Risk Engineers beginnen met een bezoek aan uw bedrijf ter plaatste. Tijdens dit bezoek worden de risico’s geïnventariseerd en besproken. Waar nodig stelt de Risk Engineer preventiemaatregelen op. Deze helpen de risico’s te beperken en het risicoprofiel van uw bedrijf te verbeteren. Dit alles wordt samengevat in een overzichtelijk rapport. 

Wat is de toegevoegde waarde van Risk Engineering?

De Risk Engineers van MS Amlin zijn ervaren, goed opgeleide professionals. Zij bezoeken dagelijks verschillende soorten bedrijven in binnen- en buitenland. Niet alleen hebben zij jarenlange ervaring, ze zijn ook op de hoogte van nieuwe, opkomende risico’s. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen en elektrische voertuigen. Hierdoor kan uw bedrijf proactief handelen en uiteindelijk bedreigingen omzetten in kansen. Wij geloven dat beheersing van bedrijfsrisico’s het beste tot stand komt bij een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Waarom kiezen voor de Risk Engineers van MS Amlin?

Met een geschiedenis van ruim 300 jaar en als onderdeel van de wereldwijde top tien Japanse verzekeringsgroep MS&AD heeft MS Amlin een gevarieerde portefeuille opgebouwd. Hierdoor kunnen wij een grote verscheidenheid aan bedrijven verzekeren, beoordelen en adviseren. 

Onze Risk Engineers onderscheiden zich door een praktische, hands on-mentaliteit. Ze zijn goed bereikbaar, houden van korte lijnen en zijn altijd bereid om uw bedrijf met raad en daad bij te staan. Ook adviseren zij bij het ontwikkelen van nieuwe projecten. Dit bespaart tijd en kosten achteraf. Bij ons draait het om mensen. U zult merken dat er een goede band ontstaat tussen uw medewerkers en de Risk Engineers van MS Amlin.

Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem dan contact op met uw makelaar, uw contactpersoon binnen MS Amlin of onze Risk Engineers.

Peter Zeilstra

Risk Engineering Manager

Ron Boon

Senior Risk Engineer

Gijs Hoofwijk

Senior Risk Engineer

Bart Wisman

Risk Engineer

 

 

Over MS Amlin
MS Amlin is een toonaangevende verzekeraar en herverzekeraar, onderdeel van de wereldwijde top-10 verzekeringsgroep MS&AD, met drie belangrijke juridische entiteiten actief in de markten van Lloyd's, Continentaal Europa en Bermuda. Met een historie van 300 jaar en meer dan 1.800 mensen op ruim 20 locaties wereldwijd, bieden wij kwalitatieve dienstverlening aan bedrijven met de meest complexe en veeleisende risico’s op het gebied van Property, Casualty, Marine en Herverzekering.