15 April 2020

MS Amlin Insurance SE benoemt nieuwe Chief Executive Officer en Chief Risk Officer

~ Een reeks benoemingen van de Raad van Bestuur en het Managementcomité versterkt het leiderschapsteam van het bedrijf ~

MS Amlin Insurance Societas Europaea (MS AISE) kondigt vandaag de benoemingen aan van Ludovic Sénécaut als Chief Executive Officer (CEO) en Rogier Peters als Chief Risk Officer (CRO).

Ludovic vervangt interim-CEO Rudy Benmeridja, die terugkeert naar zijn rol van Chief Underwriting Officer voor P&C Europe en Country Manager voor België. Ludovic brengt een schat aan ervaring op het gebied van leiderschap en bedrijfsvoering met zich mee. Hij werkte 15 jaar voor Euler Hermes Groep en bekleedde een aantal senior functies zoals Group COO en CEO Northern and Eastern Europe. Meer recent was hij CEO van de Kerudys Groep.

Rogier vervangt CRO Martyn Rodden, die de overstap zal maken naar een nieuwe rol als Deputy CEO van MS AUL, zusterbedrijf van MS AISE bij Lloyd's. Hij is een gekwalificeerde actuaris die afkomstig is van Ageas UK, waar hij als CRO diende. Hij bekleedde een aantal senior risico management posities in de verzekeringssector, met internationale dimensie binnen de Ageas Groep.

Naast deze twee belangrijke managementfuncties heeft MS Amlin Robert Dickie en Monika Sebold-Bender aangesteld als toezichthoudende bestuursleden. Zij brengen een schat aan ervaring binnen de financiële sector mee. Monika zal daarnaast ook de voorzitter zijn van het MS AISE Underwriting Oversight Committee.

Peer van Harten, Voorzitter Raad van Bestuur, MS AISE, zegt: “Ik ben blij dat wij een aantal posities in de MS AISE’s Raad van Bestuur en het managementteam goed hebben kunnen invullen waarmee we MS AISE’s activiteiten versterken. De ervaring, expertise en het sterke leiderschap van Ludovic, als onze nieuwe CEO, zijn de sleutel tot onze groei en succes in Europa. Rogier’s sterke technische expertise en zijn ervaring binnen de sector zullen een wezenlijk onderdeel zijn bij het uitvoeren van onze strategie. Ik kijk er naar uit om met hen beiden en de nieuwe uiterst ervaren toezichthoudende bestuursleden van MS AISE samen te werken.

“Ik wil Rudy en Martyn bedanken voor hun rol als respectievelijk interim CEO en CRO. Hun toewijding en inzet voor het bedrijf zijn zeer belangrijk geweest in deze periode en ik heb er het volste vertrouwen in dat zij hun carrière  succesvol zullen vervolgen binnen ons bedrijf.”

 

Voor meer informatie neem contact op met ons Media team:

MS Amlin - Global PR & Media Lead
Ngozi Emeagi
Tel: +44 (0) 207 746 1097
Ngozi.Emeagi@msamlin.com

FTI Consulting
Colette La Pointe
Tel: +31 (0)20 3727 1709
 

Over MS Amlin
MS Amlin is een toonaangevende verzekeraar en herverzekeraar, en onderdeel van de wereldwijde top-10 verzekeringsgroep MS&AD. Met een historie van 300 jaar en meer dan 2.400 mensen op 26 locaties wereldwijd, bieden wij continuïteit voor bedrijven met de meest complexe en veeleisende risico’s.